Rolluiken VARIO-FIX

Nieuw bij Weerzink zonwering, een Rolluik met kantelbare lamellen.

De Vario-Fix

Alsmede een privacy stand van de lamellen maakt dit systeem zeer interessant t.a.v. Inbraakwerendheid, Ventilatie maar nog belangrijker… Een privacy stand. 

Isolatie van de lamellen.

Alle lamellen van een Rolluik zijn meestal gevuld met isolatie materiaal. Echter loopt dit tegenwoordig nooit ver uiteen qua isolatie waarde.
De Basis van deze lamel is tot een zekere hoogte geïsoleerd, het overige gedeelte maakt plaats voor de kantelbare lamel.
Deze kantelbaar heid is nu juist de truc van dit systeem, de lamel word precies genoeg geopend.

Ventilatie

De lamellen komen in de ventilatie stand tot een bepaalde opening waardoor er een optimale ventilatie ontstaat van de desbetreffende ruimte.
De binnenzijde van de opening loopt volledig van links naar rechts of andersom.  Dit is het eerste kantelbare rolluik waar geen z.g.n. “Gevangenis” gevoel ontstaat.
Hoe fijn is dat, een heerlijk frisse kamer, opwarming tegengaan en privacy behouden.

Privacy

Op het moment dat u een keuze zou moeten maken  tussen screens of rolluiken was het in het verleden nooit een probleem. Donker of de grote kast gaf dan een doorslag. Echter nu er kantelbare lamellen bestaan en leverbaar zijn,  kunt u nu aardig aan de twijfel kunnen komen. 

Het enige verschil is dat de kastmaten nagenoeg identiek zijn. Dus altijd nog groter dan een screen.
Door het maximale kantel bereik geniet u optimaal van meerdere werelden.
Top oplossing als de kast niet belangrijk genoeg is.

Het kleuren pallet van de “ Vario-Fix “ bedraagt meer dan 28 kleuren. Al dan niet in structuurlak.
Uiteraard kunnen wij u alle opties laten zien en bespreken bij ons in de Showroom aan de Spoorstraat.

 

Koffie steet Kloar.☕️

Vacature Zonwering Monteur

Vacature Zonwering Monteur
Locatie Oldenzaal e/o

WIE ZIJN WIJ?

Zonwering is praktisch, maatwerk, maar moet ook beleving en genieten zijn!
Weerzink Zonwering een toonaangevende zonwering leverancier met een compleet en exclusief assortiment van Zonwering, Outdoor Living, Markiezen, Rolluiken en screens.
Wij staan garant voor kwaliteit, service en levertijd

FUNCTIEOMSCHRIJVING

Als zonwering-monteur werk je in de buitendienst en ben je het gezicht van Weerzink Zonwering.
Wij zijn een informeel maar zeer correct en betrouwbaar  bedrijf, daarom is het heel belangrijk dat je klantgericht te werkt gaat en meedenkt.
Je werkzaamheden bestaan uit:

  • Het plaatsen van binnen en buitenzonwering
  • Onderhoud, reparatie en service
  • Je werkt op oproep basis en een tijdsbestek van 8:00 tot 17:00 maar vindt het
    geen probleem om in drukke tijden extra uren of zaterdags te werken

FUNCTIE- EISEN

  • Je bent minimaal 18 jaar
  • Je bezit een B-(E) rijbewijs (E is niet vereist, wel handig)
  • Je bent communicatief vaardig en klantgericht
  • Je kan samenwerken, maar ook zelfstandig en hebt gouden handen
  • Geen hoogtevrees bij gebruik van de ladder of hoogwerker

Laat uw sollicitatie of bericht achter op onze contact pagina of stuur een email naar info@weerzinkzonwering.nl
en laat ons weten waarom wij jij de persoon bent waar wij voor moeten kiezen.

Schaduwrijke Grt …. Weerzink Zonwering

PAS OP..! met storm en harde wind

Wat te doen met Harde wind of storm….

Wanneer je op het nieuws hebt gehoord dat er een storm op komst is, is het handig om je rolluiken of screens vooraf even na te lopen. Hoor je de lamellen klapperen wanneer het rolluik volledig naar beneden is gerold? Dat is geen goed teken. Dit kan betekenen dat de lamellen beschadigd of versleten zijn, maar ook dat er tussen de lamellen nog kiertjes zijn. Wanneer dit laatste het geval is, moet je het rolluik nog even verder sluiten, zodat het panters weer een sterk geheel vormt. Is dit niet de oplossing? Dan is het verstandig om de lamellen in de omkasting te rollen om verdere beschadiging voor te zijn. Evenals de grotere maten screens, deze dienen op getrokken te worden zodat de wind er geen vat op kan krijgen van welke zijde dan ook.

Voorkomen is beter dan genezen.

Mochten er onverhoopt toch problemen ontstaan dan helpen wij u graag via onze 24Hrs service

Nieuw screendoek Dickson grote afmetingen

SWK ZIP-Screen doek.
Bij #weerzinkzonwering staan we altijd open voor esthetische en functionele oplossingen. #Dickson heeft een nieuw screendoek ontwikkeld voor speciaal al uw ” grote “#ritsscreens.
* Verbeterde weeftechniek v.v. nieuw ijzersterk garen.
* Nieuwe Polyester/PVC formule,- eenvoudiger confectie proces.
* Dubbelzijdige PVC Coating.
* 4% openings coëfficiënt tegen verblinding en voor beleving.
* Verkrijgbaar in brede banen van 320cm en in 10kleuren
* Zomers een warmte reductie haalbaar tot zo`n 96%
Certificering Greenguard Gold.
Binnenkort bij ons verkrijgbaar…!!
Tijdens een kop koffie vertellen wij u graag de ontwikkelingen op innovatie, wooncomfort, energiebesparing en duurzaamheid.
info@weerzinkzonwering.nl

Energielabel C met Ritsscreens

Ook bedrijven dienen steeds duurzamer te werk gaan. Sinds kort moeten de meeste kantoren in Nederland voorzien zijn van een energielabel van C of hoger. Het ontbreken van een C-label kan gevolgen hebben.

Om in aanmerking te komen voor energielabel C, moet het jaarlijkse fossiele energieverbruik op kantoor omlaag. Er zijn meerdere manieren waarop je voor een energiezuiniger kantoor kunt zorgen, waaronder dus zonwering.

Sinds wanneer geldt energielabel C voor kantoren en waarom?

Sinds 1 januari 2023 moet ieder kantoor van energielabel C voorzien zijn. Dit staat gelijk aan een primair fossielgebruik van 225 kWh per vierkante meter per jaar. Gebeurt dit niet, dan mag het gebouw niet meer als kantoor gebruikt worden. En wordt dit genegeerd, dan riskeren ondernemers een boete of dient het pand zelfs gesloten te worden.

Wil je het energielabel voor jouw kantoor verhogen, moet je het verduurzamen. Daarnaast is er nog een goede reden om in een energiezuinig kantoor te investeren: je bespaart extra stroomkosten.

Hoe weet ik of mijn kantoor energielabel C heeft?

Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland staat een duidelijk stappenplan. Met dit stappenplan kom je erachter hoe je een energielabel aan kunt vragen en welke stappen je moet zetten om in aanmerking te komen voor een hoger energielabel.

Een energiezuiniger kantoor met zonwering

Er zijn genoeg manieren waarop je naar een hoger energielabel voor je kantoor kunt toewerken. Zo kan zonwering het energieverbruik tijdens warme zomers en koude winters flink verlagen. Je kunt de kamertemperatuur beter op peil houden, zodat de airco en verwarming minder vaak en korter gebruikt hoeven worden.

Met ritsscreens naar energielabel C

Een populair zonweringtype dat bijdraagt aan een duurzamer kantoor is de ritsscreen. Ritsscreens zijn verticale zonweringsystemen die aan de gevel geïnstalleerd worden. Ze beschikken over een in- en uitrolbaar doek dat ramen volledig kan bedekken. Hiermee wordt het grootste deel van de zonnestralen geblokkeerd.

Tegelijkertijd beschikken de screens over een transparant doek, waardoor het zicht naar buiten grotendeels blijft behouden. Hoe je met screens voor energiebesparing kunt zorgen, lees je hieronder.

Zomer: meer koelhouden, minder airco

Tijdens de zomer is de zon op zijn krachtigst en warmt zij binnenruimtes makkelijker op. En dit kan vooral bij gebouwen met veel ramen tot oververhitting leiden. En dan heeft de airco extra energie nodig om deze ruimtes weer af te koelen.

De beste manier om oververhitting tegen te gaan is het weren van de zon. Wanneer de ramen van het kantoor volledig bedekt zijn, valt er minder zonlicht naar binnen en dus ook minder warmte. Hierdoor verbruikt de airco veel minder energie bij het afkoelen van de ruimtes.

Om de temperatuurstijging tijdens een warme dag beperkt te houden, kun je de ritsscreens overdags het beste gesloten houden. Na zonsondergang kunnen de verticale zonneschermen omhoog. Indien mogelijk, kun je ’s avonds de ramen nog openen, zodat jouw kantoor op natuurlijke wijze gekoeld wordt.

Meer warmhouden, minder verwarmen

Ook tijdens winters komen ritsscreens goed van pas. Wanneer gesloten, ontstaat er een isolatielaag tussen het doek en het raam. Deze laag zorgt ervoor dat de warme lucht van binnen moeilijker ontsnappen kan.

Vooral wanneer jouw kantoor met enkel- of dubbelglasramen uitgevoerd is, bespaar je door het toevoegen van ritsscreens veel energie in de winter. Afhankelijk van de situatie, kun je jaarlijks tot duizenden euro’s aan stookkosten besparen. Ook wanneer je kantoor met HR++ glas is uitgevoerd, kan je de energierekening aanzienlijk verlagen.

Om de kamertemperatuur in de winter comfortabel te houden, moeten de ritsscreens overdags geopend blijven, zodat de zon de binnenruimtes optimaal op kan warmen. Na zonsondergang sluit je de ritsscreens voor de toegevoegde isolatielaag.

Het belang van dynamische zonwering

Zoals eerder vermeld, is het belangrijk om jouw zonweringproducten op de juiste momenten te openen en sluiten. Alleen zo kun je optimaal profiteren van de energiebesparende werking van zonwering. Met dynamische zonwering open en sluit jij je ritsscreens, zonder er zelf naar om te kijken.

Ritsscreens zijn elektrisch bestuurbaar en kunnen vanaf afstand, met afstandsbediening of smartphone, bediend worden. Ook is het mogelijk om de screens op voorgeprogrammeerde tijdstippen te openen en sluiten. In de winter kan je bijvoorbeeld de systemen net na zonsopgang openen en net voor zonsondergang automatisch laten sluiten. Tenslotte heb je nog de keuze uit een sensor, die de screens bestuurt op basis van de hoeveelheid zonlicht.

Een extra energiezuinig kantoor met zonwering op zonne-energie

Wil je extra energie besparen, dan kun je kiezen voor ritsscreens op zonne-energie. Deze solarscreens worden uitgevoerd met zonnepanelen en een batterij. Hierdoor hoeft de motor niet aangesloten te worden op het energienetwerk. De screens worden met groene energie bestuurd, waarmee je dus extra kosten op je energierekening bespaart.

Smart Centrale voor uw woning

Ontdek het Central control systeem voor optimaal en zeer eenvoudig bedienings gemak, bedienbaar d.m.v. Smartphone of Tablet.

Deze unit is samen met een USB stick (Wifi antenne) te gebruiken.  220Volt motoren en 12Volt motoren kunnen/gaan als een groep
werken. Ook overige mogelijkheden zijn toepasbaar op deze control box. Denk hierbij aan verlichting, huishoudelijke apparaten etc…

Een extra energiezuinig pand met zonwering op zonne-energie

Wil je extra energie besparen, dan kun je kiezen voor ritsscreens op zonne-energie. Deze solarscreens worden uitgevoerd met zonnepanelen en een batterij. Hierdoor hoeft de motor niet aangesloten te worden op het energienetwerk. De screens worden met groene energie bestuurd, waarmee je dus extra kosten op je energierekening bespaart.

Helpt zonwering tegen de kou?

Door de stijgende gas- en energieprijzen zijn we op zoek naar goedkope en duurzame oplossingen voor de ideale kamertemperatuur in onze woningen. In de zomer kunnen we ons huis koel houden met zonwerende systemen als rolluiken en ritsscreens. Maar helpt zonwering ook tegen de kou in de winter? In dit blogartikel ontdek je de isolerende werking van zonwering.

Welke zonweringproducten houden je huis warm?
Verticale zonwering — producten die jouw ramen volledig kunnen bedekken — beschermt het beste tegen de kou. Denk bijvoorbeeld aan gordijnen, plissés, rolluiken en ritsscreens.

Deze systemen zijn niet alleen voor de zomer bedoeld, maar zijn ook uitstekend inzetbaar tijdens de koudere maanden. Wanneer gordijnen, rolluiken en ritsscreens volledig zijn uitgerold, ontstaat er een luchtlaag tussen het raam en het product. Deze laag zorgt voor extra isolatie, waardoor de warmte in jouw woning lastig kan ontsnappen.

Smart Home en jouw verlichting

Smart Home en jouw verlichting

Als je geld wilt besparen, energie wilt besparen, jouw huis veiliger wilt maken en toch het ultieme comfort en gemak wilt bieden, zijn slimme verlichtingssystemen voor in huis de weg vooruit.