(Rits) Screens

Het doek van een screen geeft een gevoel van privacy wanneer het doek is uitgerold. Het is namelijk niet mogelijk om van buiten naar binnen te kijken, maar wel om van binnen naar buiten te kijken. Dit heeft met de licht doorlatendheid te maken welke in verschillende percentages te verzorgen is. Screens bieden een uitstekende bescherming tegen temperatuur stijgingen en helpen  tegen schitteringen van de zon. De uitvoering bestaat uit een model waarin het doek middels een pees in de geleider werkt en er niet uit kan. Ook de conventionele manier bestaat nog steeds, en dat is het model waar het doek los van het profiel kan bewegen.

Een Rits screen, ook wel vlak hangende zonwering genaamd, is in eerste instantie ontwikkeld voor grote projecten zoals scholen, kantoren en overheidsinstellingen. Maar dit type zonwering wordt ook gebruikt als vlakke zonwering voor woonhuizen. Een van de eigenschappen van een screendoek is dat de zonne-energie wordt gefilterd terwijl het zicht naar buiten voor ca 80% behouden blijft. Het zicht naar buiten naar binnen is maar 20%. Zonnewarmte en licht wordt tot 90% gereflecteerd, waardoor de temperatuur binnenhuis aangenaam blijft Rits screen Één Rits screen, Rits screen of Zip-screen is een nieuw en bijzonder type screen die aan de zijkant in het geleidingssysteem zit met rits . Omdat het doek rondom opgesloten zit in de geleider is het screen in gesloten stand insecten werend.

De perfecte oplossing dus, voor bij u thuis

Werking rits-screen
Eén rits screen werkt als volgt: Het doek, verzwaard aan de onderzijde door middel van een aluminium lijst, glijdt door een rits geleidings systeem vanuit de aluminium kap tussen twee geleiders naar beneden. Door de geleiders wordt de rits van het doek gevoerd en opgesloten. De kap, geleiders en onderlijst zijn vervaardigd uit hoogwaardig aluminium en verkrijgbaar in geanodiseerd aluminium, Ivoor (RAL9001), Wit (RAL9010), Antraciet (RAL7016). Alle kleuren afhankelijk van type screen en fabrikant. Een omkasting van screen is in iedere andere RAL kleur is mogelijk, hierop zit een meerprijs.

Bediening
De bediening van uw ritsscreen kan alleen door middel van een motor. Een hand of bandbediening is niet mogelijk. Elektrisch door middel van wandschakelaar of afstandbediening is wel mogelijk. Voor de elektrische bediening hebben wij een zeer groot diversiteit motoren in ons assortiment zitten, zoals Somfy of ons Huismerk. Op al onze producten zit standaard 5 jaar garantie. Waarvoor wordt een ritsscreen ook veel gebruikt. Heeft u een Veranda, Overkapping of een Balkon waar u graag uit de wind en regen wilt zitten dan is een ritsscreen daar zeker geschikt voor. Door afsluiten van uw opening kunt u lekker zitten en neemt de windlast ca 85% af. Zo kunt u een aangename plek creëren waar u heerlijk kunt vertoeven.

Gratis advies aanvragen

    captcha

    Snelle levering en montage

    Na bepaling van doekkleur, model, uitvoering en overeenstemming zullen wij per direct uw nieuwe screens bestellen. Indien deze binnen zijn maken we z.s.m. een montage afspraak.

    Werk door ons uitgevoerd

    Hiernaast vind u enkele van de vele werken welke wij mochten verzorgen