Rolluiken Vario-Fix

Nieuw bij Weerzink zonwering, een Rolluik met kantelbare lamellen.

De Vario-Fix

Alsmede een privacy stand van de lamellen maakt dit systeem zeer interessant t.a.v. Inbraak werendheid, Ventilatie maar nog belangrijker… Een privacy stand. 

Rolluiken lenen zich uiterst geschikt om te besturen met Solar techniek. Energie besparend en eenvoudige montage.

 

 

 

Dus wilt u volledig donker EN beleving? Kies dan voor rolluiken.

Max. breedte : 3.00mtr (solar)
Max. hoogte : 3.00mtr (solar)
Bediening : Solar
Kleuren :
Wit, Crème wit of antraciet (Alle Ral kleuren mogelijk)
Bediening : Handzender ( 1 of meer kanalen)

Uiteraard bestaan er grotere afmetingen voor rolluiken. Helaas zijn deze nog niet uit te voeren met solar techniek.
Deze zullen uitgerust worden met de conventionele bedieningen naar wens.

Isolatie van de lamellen.

Alle lamellen van een Rolluik zijn meestal gevuld met isolatie materiaal. Echter loopt dit tegenwoordig nooit ver uiteen qua isolatie waarde.
De Basis van deze lamel is tot een zekere hoogte geïsoleerd, het overige gedeelte maakt plaats voor de kantelbare lamel.
Deze kantelbaar heid is nu juist de truc van dit systeem, de lamel word precies genoeg geopend.

Ventilatie

De lamellen komen in de ventilatie stand tot een bepaalde opening waardoor er een optimale ventilatie ontstaat van de desbetreffende ruimte.
De binnenzijde van de opening loopt volledig van links naar rechts of andersom.  Dit is het eerste kantelbare rolluik waar geen z.g.n. “Gevangenis” gevoel ontstaat.
Hoe fijn is dat, een heerlijk frisse kamer, opwarming tegengaan en privacy behouden.

Privacy

Op het moment dat u een keuze zou moeten maken  tussen screens of rolluiken was het in het verleden nooit een probleem. Donker of de grote kast gaf dan een doorslag. Echter nu er kantelbare lamellen bestaan en leverbaar zijn,  kunt u nu aardig aan de twijfel kunnen komen. 

Het enige verschil is dat de kastmaten nagenoeg identiek zijn. Dus altijd nog groter dan een screen.
Door het maximale kantel bereik geniet u optimaal van meerdere werelden.
Top oplossing als de kast niet belangrijk genoeg is.

Het kleuren pallet van de “ Vario-Fix “ bedraagt meer dan 28 kleuren. Al dan niet in structuurlak.
Uiteraard kunnen wij u alle opties laten zien en bespreken bij ons in de Showroom aan de Spoorstraat.

 

Koffie steet Kloar.☕️

Zomer: meer koelhouden, minder airco

Tijdens de zomer is de zon op zijn krachtigst en warmt zij binnenruimtes makkelijker op. En dit kan vooral bij gebouwen met veel ramen tot oververhitting leiden. En dan heeft de airco extra energie nodig om deze ruimtes weer af te koelen.

De beste manier om oververhitting tegen te gaan is het weren van de zon. Wanneer de ramen van het kantoor volledig bedekt zijn, valt er minder zonlicht naar binnen en dus ook minder warmte. Hierdoor verbruikt de airco veel minder energie bij het afkoelen van de ruimtes.

Om de temperatuurstijging tijdens een warme dag beperkt te houden, kun je de ritsscreens overdags het beste gesloten houden. Na zonsondergang kunnen de verticale zonneschermen omhoog. Indien mogelijk, kun je ’s avonds de ramen nog openen, zodat jouw kantoor op natuurlijke wijze gekoeld wordt.

Meer warmhouden, minder verwarmen

Ook tijdens winters komen ritsscreens goed van pas. Wanneer gesloten, ontstaat er een isolatielaag tussen het doek en het raam. Deze laag zorgt ervoor dat de warme lucht van binnen moeilijker ontsnappen kan.

Vooral wanneer jouw kantoor met enkel- of dubbelglasramen uitgevoerd is, bespaar je door het toevoegen van ritsscreens veel energie in de winter. Afhankelijk van de situatie, kun je jaarlijks tot duizenden euro’s aan stookkosten besparen. Ook wanneer je kantoor met HR++ glas is uitgevoerd, kan je de energierekening aanzienlijk verlagen.

Om de kamertemperatuur in de winter comfortabel te houden, moeten de ritsscreens overdags geopend blijven, zodat de zon de binnenruimtes optimaal op kan warmen. Na zonsondergang sluit je de ritsscreens voor de toegevoegde isolatielaag.

Het belang van dynamische zonwering

Zoals eerder vermeld, is het belangrijk om jouw zonweringproducten op de juiste momenten te openen en sluiten. Alleen zo kun je optimaal profiteren van de energiebesparende werking van zonwering. Met dynamische zonwering open en sluit jij je ritsscreens, zonder er zelf naar om te kijken.

Ritsscreens zijn elektrisch bestuurbaar en kunnen vanaf afstand, met afstandsbediening of smartphone, bediend worden. Ook is het mogelijk om de screens op voorgeprogrammeerde tijdstippen te openen en sluiten. In de winter kan je bijvoorbeeld de systemen net na zonsopgang openen en net voor zonsondergang automatisch laten sluiten. Tenslotte heb je nog de keuze uit een sensor, die de screens bestuurt op basis van de hoeveelheid zonlicht.

Een extra energiezuinig kantoor met zonwering op zonne-energie

Wil je extra energie besparen, dan kun je kiezen voor ritsscreens op zonne-energie. Deze solarscreens worden uitgevoerd met zonnepanelen en een batterij. Hierdoor hoeft de motor niet aangesloten te worden op het energienetwerk. De screens worden met groene energie bestuurd, waarmee je dus extra kosten op je energierekening bespaart.

Gratis advies aanvragen

  captcha

  Snelle levering en montage

  Na type en kleurkeuze overeenstemming direct of op afspraak bestellen wij uw nieuwe rolluik(en).
  Indien uw bestelling binnen is bellen wij direct voor een montage afspraak.

  Voorbeeld in het klein

  Hiernaast vind u een paar afbeeldingen van ons showroom model 2024.