Het zonnescherm doek in kleur: maar welke?

Of het nu gaat om een zonnescherm, zonwering, raamdecoratie, hor, rolluik of rolgordijn, de kleur is misschien een van de belangrijkste eigenschappen ervan. Wanneer je de keuze hebt gemaakt voor het soort, voor het gemak even een zonnescherm, dan volgt het zonnescherm doek in kleuren. Maar welke?

 

Zonnescherm doek kleuren

Bij de aanschaf van zonwering sta je voor de keuze welke kleur doek je wilt hebben. En dat heeft nogal invloed op de effectiviteit van het doek en hoeveel warmte/licht het doorlaat. Laten we vooropstellen dat er eigenlijk altijd wel een passende kleur te vinden is. Zo hebben rolluiken zo’n 14 verschillende kleuren, screens wel 60 en uitvalschermen zo’n 200!

Om te weten welke kleur je wilt, is het belangrijk om te weten hoe het werkt als het zonlicht het doek raakt. Er gebeuren namelijk drie dingen met zonnestralen. Een deel treedt de woning binnen, omdat het doek deze doorlaat. Het tweede deel reflecteert zonnestralen terug en blijft buiten. Het laatste deel wordt geabsorbeerd. Hoeveel aandeel elk deel heeft, is afhankelijk van het materiaal en dus de kleur van het doek.

 

De regel bij het kiezen van een kleur

Over het algemeen is het makkelijkste om wit en zwart te onthouden. Een wit doek reflecteert zonlicht, maar absorbeert het minder. Een zwart doek absorbeert zonlicht, maar reflecteert minder. Dus bij zwarte zonwering blijft er minder warmte over dat de woning kan binnendringen. Vergelijk donkere kleuren met de eigenschappen en functionaliteit van zwart en lichte kleuren met wit.

Los van de kleur is de functie van de zonwering ook belangrijk. Wil je bijvoorbeeld verblinding tegengaan? Kies dan voor donkere kleuren, zoals grijs of zwart. Heb je liever wat meer natuurlijk daglicht in huis, kies dan voor lichtere kleuren.  Grijze doeken hebben de extra functionaliteit dat deze vooral in de nacht veel privacy geven.

 

Los van de regel: wat past bij je woning?

Mooi zo’n regel, maar wat als wit totaal niet past bij je woning, terwijl je wel natuurlijk daglicht wilt? Bij Weerzink Zonwering gaan we uit van altijd een maatwerkoplossing voor iedere woning. Dus ook die van jou. Wanneer je denkt dat wit of zwart niet past, dan kijken we naar de vele andere mogelijkheden in kleur tot we de juiste combinatie weten voor jouw wensen.

Ook bij doekvervanging kijken we graag mee naar wat je wensen zijn. Vaak is het zo dat na verloop van tijd Uv-straling en de weersomstandigheden hun werk hebben gedaan en het doek compleet is verweerd. Stiknaden kunnen loslaten en doeken kunnen inscheuren. Als het frame technisch in orde is, is het altijd de moeite waard om het doek en niet het hele systeem te vervangen.

 

Over Weerzink Zonwering

Als Weerzink Zonwering in Oldenzaal staan we bekend als een toonaangevende leverancier. Zo hebben wij al meer dan 450 mensen in de regio van Twente blij mogen maken met onze oplossingen. Wij werken met een netwerk van zonwering fabrikanten die zich hebben gespecialiseerd in zonwering voor binnen en buiten. Zij voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen waardoor je garantie hebt voor deskundig advies, vakmanschap, uitstekende service, flexibiliteit en een korte levertijd.