Welke zonwering houdt de meeste warmte tegen?

Goede vraag en ook zeker actueel! Want we hebben het eigenlijk allemaal wel een beetje door, we gaan steeds meer warme(re) dagen krijgen in het jaar. En hoewel we ontzettend kunnen genieten van de zon in Nederland, kleven er nogal wat nadelen aan dat warme weer. We zouden geen Nederlanders zijn als we niet klagen over te koud én te warm weer, maar gelukkig hebben wij in ieder geval een antwoord op té warm weer.

 

Zonwering houdt de warmte buiten

Tegenwoordig rustten we onze woning steeds vaker uit met een airco. Alleen… Laten we eerlijk zijn, wie vindt zo’n apparaat in de woonkamer nu echt mooi? Het is vooral erg functioneel, maar ook zeker onderhoudsgevoelig. Daarnaast kan een airco voor een te groot verschil zorgen tussen binnen en buiten. Plus wanneer de warmte al binnen zit en we dat gaan verkoelen met een airco, is dat niet altijd even efficiënt of gezond voor ons.

Zonwering is vergeleken met een airco daarom een mooi instrument om de warmte buiten te houden. Misschien geen eerlijk vergelijk vanwege de verschillende eigenschappen, maar we kunnen wel met enige zekerheid stellen dat zonwering een fraaiere oplossing is om ongewenst zonlicht tegen te houden.

Er zijn zelfs verschillende fraaie oplossing om dit te doen. Je hebt rolluiken, markiezen, zonwering  uitvalschermen en bijvoorbeeld screens. Maar welke zonwering houdt de meeste warmte tegen?

 

Welke zonwering is het meest effectief tegen warmte?

Over een ding zijn de meeste zonweringsspecialisten het wel eens: rolluiken zijn de meest effectieve vorm om de warmte buiten te houden. Waarom? Rolluiken zijn volledig af te sluiten waardoor zon, warmte en zelfs geluiden worden tegengehouden. Je kunt je dus bijna volledig in het donker opsluiten en genieten van de rust.

Rolluiken zien we vaak terug in de slaapkamer om bovenstaande reden. Dan is het daar lekker koel én donker. Een ander bijkomend voordeel van rolluiken is dat het ook andersom goed werkt. In de winter houden rolluiken de warmte binnen en de kou buiten. Een ideale oplossing dus!

 

Wat is nog meer effectief om de warmte tegen te houden?

Los van het feit dat rolluiken ideaal zijn om de warmte tegen te houden, kun je nog meer doen. Het is namelijk zo dat je via je ramen de meeste koelte verliest, houdt die dan ook met warm weer dicht. In combinatie met rolluiken werkt dat heel goed om het in huis koel te houden.

 

De voordelen van de meest effectieve zonwering

Als we het hebben over rolluiken in het algemeen, dan zorgen deze ervoor dat je in het weekend een uurtje langer in je bed kan blijven liggen. Even wat energie bijtanken zonder dat je gewekt wordt door zonlicht of geluiden van buiten. Het effect hiervan kan zijn dat je beter gaat slapen. Misschien zelfs ook wel vanwege de energiebesparing die het je oplevert. Een rolluik is namelijk isolerend voor je woning, vanwege hun goede eigenschap dat ze in de winter de kou buiten laten en in de zomer de warmte.

Onze rolluiken zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium. Dat is sterk, solide, licht van gewicht en nagenoeg onderhoudsvrij. Het gaat daarnaast lang mee, zodat jij extra lang kan genieten van de voordelen van de meest effectieve zonwering.

 

Over Weerzink Zonwering

Als Weerzink Zonwering in Oldenzaal staan we bekend als een toonaangevende leverancier. Zo hebben wij al meer dan 450 mensen in de regio van Twente blij mogen maken met onze oplossingen. Wij werken met een netwerk van zonwering fabrikanten die zich hebben gespecialiseerd in zonwering voor binnen en buiten. Zij voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen waardoor je garantie hebt voor deskundig advies, vakmanschap, uitstekende service, flexibiliteit en een korte levertijd.