Screens in Borne bij Weerzink, de zonweringspecialist

Met meer dan 500 uitgevoerde projecten, onder andere in de omgeving van Borne, is ons één ding over de jaren heen zeker duidelijk geworden. Over smaak valt niet te twisten. Iedereen heeft zo zijn of haar wensen en daarom zeggen wij dat zonwering en raamdecoratie altijd een maatwerkoplossing is. Zo wil eenieder vrijheid in materialen, kleuren, comfort en al het andere mogelijke maatwerk wat er bestaat. Die vrijheid vind je bij ons, Weerzink Zonwering, waar we verstand hebben van schaduw.

Vandaag de dag maken we het onszelf graag gemakkelijk. Zelfs met zonwering lijken nieuwe mogelijkheden niet uitgesloten. Zo bestaat er tegenwoordig al automatische zonwering voor screens en rolluiken. Maar of het nu gaat om een zonnescherm, zonwering, raamdecoratie, hor, rolluik of rolgordijn, de kleur is misschien een van de belangrijkste eigenschappen ervan.

Wanneer je de keuze hebt gemaakt voor het soort, welke kleur kies je dan?

 

Jouw Screen of Ritsscreens in allerlei kleuren

Het doek van een screen geeft een gevoel van privacy wanneer het doek is uitgerold. Het is namelijk niet mogelijk om van buiten naar binnen te kijken, maar wel om van binnen naar buiten te kijken. Dit heeft met de licht doorlatendheid te maken welke in verschillende percentages te verzorgen is. Screens bieden een uitstekende bescherming tegen temperatuur stijgingen en helpen  tegen schitteringen van de zon. De uitvoering bestaat uit een model waarin het doek middels een pees in de geleider werkt en er niet uit kan. Ook de conventionele manier bestaat nog steeds, en dat is het model waar het doek los van het profiel kan bewegen.

Een Rits screen, ook wel vlak hangende zonwering genaamd, is in eerste instantie ontwikkeld voor grote projecten zoals scholen, kantoren en overheidsinstellingen. Maar dit type zonwering wordt ook gebruikt als vlakke zonwering voor woonhuizen. Een van de eigenschappen van een screendoek is dat de zonne-energie wordt gefilterd terwijl het zicht naar buiten voor ca 80% behouden blijft. Het zicht naar buiten naar binnen is maar 20%. Zonnewarmte en licht wordt tot 90% gereflecteerd, waardoor de temperatuur binnenhuis aangenaam blijft. Eén Rits screen, Rits screen of Zip-screen is een nieuw en bijzonder type screen die aan de zijkant in het geleidingssysteem zit met rits . Omdat het doek rondom opgesloten zit in de geleider is het screen in gesloten stand insecten werend.

Wat is de juiste kleur voor jouw zonwering?

Bij de aanschaf van zonwering sta je voor de keuze welke kleur doek je wilt hebben. Dat heeft namelijk nogal invloed op de effectiviteit van het doek en hoeveel warmte/licht het doorlaat. Maar geen zorgen! We spreken uit ervaring dat er eigenlijk altijd wel een passende kleur te vinden is. Want rolluiken hebben zo’n 14 verschillende kleuren, screens wel 60 en uitvalschermen zo’n 200!

Om te bepalen welke kleur jouw zonwering wordt, is het belangrijk om te weten hoe het werkt als het zonlicht het doek raakt. Er gebeuren namelijk drie dingen met zonnestralen. Een deel treedt de woning binnen, omdat het doek deze doorlaat. Het tweede deel reflecteert zonnestralen terug en blijft buiten. Het laatste deel wordt geabsorbeerd. Hoeveel aandeel ieder deel heeft, is afhankelijk van het materiaal en dus de kleur van het doek.

Wij hebben een hele pagina gewijd aan het kiezen van een kleur voor jouw zonwering. Daarom raden we je aan om daar verder te lezen als je twijfelt over welke kleur je wilt of nodig hebt.

 

Ons assortiment zonwering Borne

Zonwering heb je dus in verschillende soorten en vormen. Iedere zonwering geeft zo zijn eigen sfeer en gezelligheid in huis en dat is toch wat iedereen graag thuis wil. Van jouw woning een echt thuis maken met een uitstraling die jou dat fijne gevoel van thuiskomen geeft en waar je echt tot rust komt.

Tegenwoordig is er veel mogelijk en is er voor iedereen en ieder budget wel een maatwerkoplossing mogelijk. We verrassen je graag met alle prachtige, nieuwe mogelijkheden van nu. Er is zo oneindig veel keuze in zonwering dat je soms gewoon niet weet wat je moet kiezen. Laat dat daarom vooral aan de zonweringsspecialist over!

 

Over Weerzink Zonwering; de zonweringsspecialist

Als Weerzink Zonwering in Oldenzaal staan we bekend als een toonaangevende leverancier. Zo hebben wij al meer dan 450 mensen in de regio van Twente blij mogen maken met onze oplossingen. Onder andere veel zonwering in Denekamp, Ootmarsum, De Lutte, Oldenzaal, Hengelo, Borne, Weerselo, Deurningen, Losser en omstreken.

Zonwering mag dan wel praktisch zijn, maar wij geloven dat het ook een beleving is waar je van mag genieten. Onze zonwering is namelijk uiterst sfeervol en gezellig om onder te zitten. Hoe fijn is het dan dat je zonwering exact op maat is afgestemd op beleving én in techniek. Tegenwoordig is er meer mogelijk dan je denkt. De rol van verrassen vervullen we dan ook graag en verbluffen je daarom met alle mogelijkheden die we met zonwering te bieden hebben.